Milorad Dodik, predsjednik RS: Radišića treba privesti pravdi

G. M.
Milorad Dodik, predsjednik RS: Radišića treba privesti pravdi

Banjaluka - Predsjednik RS Milorad Dodik zatražio je u petak da policija preduzme sve mjere da bi banjalučki biznismen Mile Radišić bio priveden pravdi i da poreski organi provjere finansijsko poslovanje Radišićeve firme.

Dodik je pozvao policiju da kroz regionalnu saradnju privredu pravdi sve one koji izbjegavaju izvršenje kazne.

- Tu prije svega mislim da Radišića - rekao je Dodik.

Radišić, vlasnik firme "Grand trejd" i bivši većinski akcionar "Medicinske elektronike", pravosnažno je osuđen na tri godine zatvora, ali je pobjegao iz BiH. U žižu interesovanja javnosti ponovo je dospio nakon što je SDS prije nekoliko dana objavio audio-snimak na kojem Radišić optužuje visoke zvaničnike RS za korupciju. Nakon toga je Goran Suvara za RTRS izjavio da je on tajno snimio Radišića i da mu je SDS za to platio 100.000 KM. Kazao je da je snimak od njega naručio savjetnik predsjednika SDS-a Nebojša Vukanović, a da mu je SDS-ov načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović ponudio milion KM ako snimi Radišića kako kompromituje Dodika. Vukanović, međutim, tvrdi da je Suvara zvao njega i ponudio mu snimak.

- Nije bitno kako smo mi došli do snimka. Potvrđena je autentičnost i to je najbitnije - istakao je Vukanović.

U SDS-u su istakli da ne plaćaju za informacije o kriminalu vlasti, a Gašanović tvrdi da nikada nije vidio Suvaru i da s njim nije vršio nikakve transakcije.

Profesor bezbjednosti "Banjaluka koledža" Predrag Ćeranić je kazao da u slučaju ovog snimka ima posla i za policiju i Specijalno tužilaštvo RS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana