Milorad Dodik i Aleksandar Vučić persone non grata u Albaniji

Tanjug
Milorad Dodik i Aleksandar Vučić persone non grata u Albaniji

TIRANA - Zvaničnik pokreta Samoopredjeljenje Boiken Abazi objavio je na Tviteru da su predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nepoželjne osobe u Albaniji, u čijem glavnom gradu Tirani od srijede trebaju prisustvovati samitu Brdo-Brioni procesa.

“Aleksandar Vučić i Milorad Dodik su persone non grata u Albaniji. U Tirani će se 8. maja u 18 sati građani okupiti kako bi se suprotstavili njihovoj supremacionoj i šovinističkoj politici, kao i da bi se suprotstavili njihovoj posjeti Albaniji povodom samita Brdo-Brioni”,  napisao je Abazi na Tviteru.

U Tirani bi 8. i 9. maja trebao biti održan sedmi samit Brdo-Brioni procesa, koji će okupiti lidere zemalja regiona i čiji je ovogodišnji domaćin predsjednik Albanije Iljir Meta, a kao počasni gosti su najavljeni predsjednik Poljske Andžej Duda i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i sigurnost Federika Mogerini.

U glavnom gradu Albanije okupiće se lideri “zapadnobalkanske šestorke” – Srbije, Albanije, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine, kao i zvaničnici Slovenije i Hrvatske, država koje su svojevremeno pokrenule proces Brdo-Brioni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana