Mилорад Додик и Александар Вучић персоне нон грата у Албанији

Танјуг
Mилорад Додик и Александар Вучић персоне нон грата у Албанији

ТИРАНА - Званичник покрета Самоопредјељење Боикен Абази објавио је на Твитеру да су предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Милорад Додик и предсједник Србије Александар Вучић непожељне особе у Албанији, у чијем главном граду Тирани од сриједе требају присуствовати самиту Брдо-Бриони процеса.

“Александар Вучић и Милорад Додик су персоне нон грата у Албанији. У Тирани ће се 8. маја у 18 сати грађани окупити како би се супротставили њиховој супремационој и шовинистичкој политици, као и да би се супротставили њиховој посјети Албанији поводом самита Брдо-Бриони”,  написао је Абази на Твитеру.

У Тирани би 8. и 9. маја требао бити одржан седми самит Брдо-Бриони процеса, који ће окупити лидере земаља региона и чији је овогодишњи домаћин предсједник Албаније Иљир Мета, а као почасни гости су најављени предсједник Пољске Анџеј Дуда и висока представница ЕУ за спољну политику и сигурност Федерика Могерини.

У главном граду Албаније окупиће се лидери “западнобалканске шесторке” – Србије, Албаније, Црне Горе, Косова, Сјеверне Македоније и Босне и Херцеговине, као и званичници Словеније и Хрватске, држава које су својевремено покренуле процес Брдо-Бриони.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана