Милорад Додик: Новинари треба да буду у рангу државног службеника

Д. М.
Милорад Додик: Новинари треба да буду у рангу државног службеника

Бањалука - Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, одговарајући на новинарско питање о предложеном нацрту закона о јавном реду и миру, изјавио је да нико не угрожава новинаре, али да треба вратити достојанство новинарској професији и вратити је у аналитику.

- Ја сам завршио факултет политичких наука и знам шта је новинарска вијест, да на пет питања мораш да одговориш, а ако си у аналитици, имаш право да изнесеш свој став, али за тај став мораш да одговараш. Не да каљаш људе, да свашта измишљаш, да лажеш, да петљаш да си приучен за такве ствари и да си службеник службе са запада, а да се то сматра врлином. Ја сам, дакле, против злоупотребе било чега, али исто тако сам да се заштити и обезбиједи достојанство полицијског радника и државног службеника. Ево, ја се слажем и да новинари буду у рангу државног службеника - рекао је Додик у интервју за београдски портал “Еспресо.рс”.

У веома опширном интервјуу Додик је поново цртао карте региона, говорио о ратној прошлости и редовним дневнополитичким питањима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана