Милиновић: БХРТ изнио нетачне податке о међусобним потраживањима

Срна
Милиновић: БХРТ изнио нетачне податке о међусобним потраживањима

Бањалука - Генерални директор Радио-телевизије Републике Српске /РТРС/ Драшко Милиновић истакао је да је Управни одбор БХРТ-а изашао у јавност са нетачним подацима у вези са међусобним потраживањима јавних сервиса, и да услуге и потраживања БХРТ-а и РТРС-а већ годинама нису усклађене.

Реагујући на саопштење Управног одбора БХРТ-а о гашењу сигнала од 30. јуна, Милиновић је рекао да се поставља питање како су ентитетски емитери опстали када имају дупло мање приходе од БХРТ-а, односно гдје је овај јавни сервис утрошио тај новац.


На нивоу БиХ, Радио-телевизија Републике Српске и РТВ ФБиХ гледанији су од БХРТ-а са многоструко бољим садржајима и то довољно говори какав је то јавни емитер, навео је Милиновић.

"Када томе додамо и опструкције из Управног одбора БХРТ-а у вези са новим моделом наплате РТВ таксе, не чуди да су сами себе довели у овакво стање, јер сви приједлози за побољшање укупне ситуације сва три јавна емитера који су долазили од РТРС-а и ФТВ-а били су она овај, или онај начин блокирани од истог тог Управног одбора БХРТ-а", истакао је Милиновић и поручио да ће РТРС наставити несметано да функционише.

Управни одбор /УО/ БХРТ-а одлучио је данас да овај медиј од 30. јуна привремено прекине продукцију и емитовање програма.

Из БХРТ-а је саопштено да је ова одлука директна посљедица дуга ентитетских емитера у износу од 25 милиона КМ - Радио-телевизије Федерације БиХ 16,5 милиона и Радио-телевизије Републике Српске 8,8 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана