Милијардер нуди 50 милиона долара за стан у Њујорку

Агенције
Милијардер нуди 50 милиона долара за стан у Њујорку

Њујорк - За чувену Бикманову кућу у Њујорку, коју у процесу сукцесије имовине бивше СФР Југославије продају БиХ, Србија, Хрватска, Словенија и Македонија, стигла је до сада најозбиљнија понуда, а потенцијални купац нуди 50 милиона долара колико је и њена оглашена цијена.

- Понуда је прелиминарна. Када се пет држава бивше СФРЈ сложе о њој, креће се у разговоре са купцем, а продајна цијена на крају може да буде и већа - рекли су у Влади Србије.

Тристан Харпер из агенције "Даглас Елиман", која води продају, казао је да је већина потенцијалних купаца веома богата и да су из различитих дијелова свијета.

Продаја Бикманове куће на Петој авенији, у којој се тренутно налази Мисија Србије при Уједињеним нацијама, привукла је велику пажњу америчке јавности и милијардера, па се за само двадесетак дана за њену куповину заинтересовало шест купаца. Вила, која се због огромног историјског значаја налази под заштитом државе и града Њујорка, саграђена је 1904. године, а први власник  је био гувернер Лонг Ајленда - Роберт Бикман Ливингстон. ФНРЈ купила ју је 1947. године и у њој је одсједао Јосип Броз Тито. Послије распада Југославије користи је званични Београд.

- Од 1992. године месечно трошкове плаћамо између 14.000 и 15.000 долара. Сукцесори су пристали да надокнаде те трошкове с обзиром на то да све ово време нико осим Србије у њима није учествовао - истакао је генерални секретар Министарства спољних послова Србије Вељко Одаловић.

Агенција би ускоро требало да огласи продају и пентхауса на Менхетну, а државе бивше Југославије продају још три објекта у Токију, Берлину и Бону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана