Миличевић: Срби са хрватским документима да подрже СДСС на европским изборима

Срна
Миличевић: Срби са хрватским документима да подрже СДСС на европским изборима

Теслић - Предсједник Главног одбора Српске демократске странке /СДС/ Милан Миличевић позвао је Србе из Републике Српске и БиХ, који имају хрватске документе, да сутра изађу на изборе за Европски парламент и гласају за листу Самосталне демократске српске странке (СДСС).

Миличевић сматра да су сутрашњи избори у Хрватској за Европски парламент историјска прилика да један Србин буде изабран за посланика у кровној законодавној институцији ЕУ.

“Од великог значаја за наш народ и националне интересе било би да се наш глас чује путем првог изабраног представника Срба у Европском парламенту. Важно је да сви они из Републике Српске који имају гласачко право имају свијест о значају ових избора и да дају своју подршку гласањем за листу СДСС у Конзулату Хрватске у Бањалуци”, рекао је Миличевић.

Миличевић је оцијенио да су гласање и подршка за српског представника у Европском парламенту важни и због солидарности са српским народом који живи у Хрватској, саопштено је из Општинског одбора СДС-а Теслић, чији је Миличевић предсједник.

Према његовим ријечима, тим путем ће они добити важан инструмент за заштиту људских и мањинских права у Хрватској и довести до тога да се више говори о проблемима са којима се Срби годинама суочавају, попут имовине, пензија, запошљавања под равноправним условима у јавним и државним службама, употребе двојезичног писма, очувања идентитета.

“Република Српска и Србија имале би свој глас у једној европској институцији, који би стајао уз нас на путу ка европским интеграцијама, као и некога ко би устајао у нашу одбрану када би се говорило лоше о Србима или против интереса српског народа”, нагласио је Миличевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана