Miletić: Pravosuđe BiH udovoljava nekim moćnicima u BiH

Srna
Miletić: Pravosuđe BiH udovoljava nekim moćnicima u BiH

Mrkonjić Grad - Sud i Tužilaštvo BiH ukidanjem svih mjera zabrane ratnom zločincu Naseru Oriću ne sprovode pravdu već služe nekim moćnicima u BiH, izjavio je Srni predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske Duško Miletić.

"Ono što se može reći jeste to da je ovdje pravda odavno umrla. Sud nije ništa novo uradio. Naravno da je to sramno i ponižavajuće za svakog normalnog čovjeka, pogotovo za žrtve", rekao je Miletić.


On je istakao da su svi u Republici Srpskoj očekivali da će se stav sudskih organa promijeniti i da će pravda konačno ugledati svjetlost dana.

"Možda da neko konačno odgovara i bude osuđen na osnovu dokaza. Ne nekakvih optužbi već dokaza koji postoje u ovom slučaju. Međutim, kako vrijeme odmiče sve manje je vjere i nade da će tu pravda biti zadovoljena", naveo je Miletić.

On je rekao da je normalno da će, ako ne bude sankcija, krivično djelo biti ponovljeno ili ponavljano više puta.

Miletić je ocijenio da i jučerašnja posjeta Bakira Izetbegovića Novom Pazaru poslije 26 godina miriše na period već viđen na ovim prostorima.

"Srbi i razjedinjene političke stranke u Republici Srpskoj moraju se u pamet, jer će, ako oni vide da ovdje nema sloge, onda lako doći do svojih ciljeva. Ako ovdje bude zajedništvo i sloga onda su daleko manje šanse da urade to što su naumili", poručio je Miletić iz Trijebova kod Mrkonjić Grada, gdje je povodom Ognjene Marije, služen parastos za poginule borce mjesne boračke organizacije.

Sud BiH ukinuo je sve mjere zabrane ratnom komandantu takozvane Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću, kojeg Tužilaštvo BiH tereti za ratne zločine počinjene na području Srebrenice u julu 1992. godine.

Sud BiH je odlučio da Oriću bude ukinuto ograničeno kretanje na teritoriji Federacije BiH i obavezno javljanje nadležnim policijskim organima jednom mjesečno, čime mu je dozvoljeno da napušta zemlju.

U Sudu BiH u toku je sudski proces protiv Orića i njegovog saborca Sabahudina Muhića za krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika. Oni su optuženi da su 1992. godine u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili trojicu zarobljenika srpske nacionalnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana