Milbaueru ugovor za štampanje pasoša

G. M.
Milbaueru ugovor za štampanje pasoša

Banjaluka - Kancelarija za razmatranje žalbi BiH odbila je kao neosnovanu žalbu francuske firme "Džemalto", četvrtu po redu, na izbor njemačke kompanije "Milbauer" za najpovoljnijeg ponuđača na tenderu za štampanje pasoša.

"Milbauer", čija je ponuda vrijedna 26 miliona KM, je kao najpovoljnijeg ponuđača na tenderu izabrala komisija Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) BiH. "Džemalto" je osporavao kvalifikaciju izabranog ponuđača, iako na to nema pravo jer se nije ni prijavio na tender, već je samo preuzeo tendersku dokumentaciju. Tender je zatvoren 23. novembra prošle godine, nakon brojnih prekida zbog žalbi "Džemalta".

Direktor IDDEEA Arif Nanić kaže da im je odluka Kancelarije za razmatranje žalbi dostavljena u ponedjeljak.

- Odbijanjem i te žalbe postupak nabavke pasoških knjižica je okončan. U međuvremenu smo dobili i mišljenje Pravobranilaštva BiH i uputili poziv "Milbaueru" da nam dostavi bankovne garancije kako bismo mogli da pristupimo zaključenju četvorogodišnjeg ugovora - kaže Nanić.

Time je i definitivno otklonjena opasnost da će doći do nestašice pasoša jer važeći ugovor sa "Milbauerom" ističe 21. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana