„Милбауер“ платио кашњење пасоша

Ж. Д.
„Милбауер“ платио кашњење пасоша

БАЊАЛУКА - Директор Агенције за идентификационе документе, евиденцију и размјену података (ИДДЕЕА) БиХ Ариф Нанић рекао је да су због кашњења у испоруци пасоша у првој половини године од компаније „Милбауер“ наплатили неколико десетина хиљада марака.

- Платили су уговорну казну која је износила десет фенинга за сваки дан кашњења и на тај начин смо наплатили неколико десетина хиљада марака. Грађани нису тражили обештећење - истакао је Нанић.

Он очекује да ће процедура у вези са избором новог добављача бити окончана до краја године и да се неће поновити ситуација да нема довољно пасоша.

- Надам се да ће Канцеларија за разматрање жалби БиХ ускоро окончати поступак у вези са жалбом коју је на тендерску документацију уложила компанија „Џемалто“. Ако жалба и буде уважена, имамо још могућности да тај проблем превазиђемо - истакао је Нанић.

Министар цивилних послова БиХ Адил Османовић каже да су отворене двије пристигле понуде за штампање пасоша.

- Понуда „Веридоса“ је далеко изнад вриједности у тендеру. Тендер је предвидио 30 милиона, а они за штампање пасошких књижица траже више од 40 милиона КМ и самим тим су се показали као неозбиљни. Понуда „Милбауера“ је око 18 милиона КМ и они су практично побиједили - истакао је Османовић и додао да би прихватањем жалбе „Џемалта“ и поништавањем тендера поново ушли у неизвјесност када је ријеч о издавању пасоша.

Тендер за набавку пасоша расписан је прије неколико мјесеци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана