Милановић: Жао ми је што нисам ишао у Београд

Агенције
Милановић: Жао ми је што нисам ишао у Београд

Загреб - Хрватски премијер Зоран Милановић изјавио је да му је жао што је дошло до тога да није ишао у Београд на самит с кинеским премијером, али и навео да такав скуп више види "као облике политичког дијалога који се већ помало врти у круг, већ трећи пут за редом".

На новинарско питање да ли је пожалио што није ишао у Београд на самит с кинеским премијером, с обзиром на инвестиције које су тамо најављене, попут пруге Будимпешта-Београд, којом би се можда заобишла Хрватска, Милановић је рекао.

"Чујте, ја сам хрватски премијер, нисам ни мађарски ни српски. Имам одређене моралне обавезе и очекивања. Жао ми је што дошло до тога да нисам ишао, није ми драго, али тамо је ишла моја прва замјеница и министар промета и поморства. У задње двије и по године колико сам учествовао у томе није се реализовало у ствари ништа. То су политички разговори, што ја поштујем".

"Буде ли опет састанак, вероватно ћу ићи. Овога пута нисам могао, а кад говоримо о тим великим пројектима, будимо опрезни, ја их не видим. Има један мост крај Београда, а ми смо таквих 10 направили", рекао је Милановић, пренијела је агенција Хина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана