Милан Радовић смијењен са чела Нове банке

В. К.
Милан Радовић смијењен са чела Нове банке

Бањалука - Директор Нове банке Милан Радовић смијењен је са те позиције.

У изјави за "Глас Српске" потврдио је то и сам Радовић.

- До те одлуке је дошло због мог политичког ангажмана и одређених притисака. Један члан Надзорног одбора је тражио да поднесем оставку, а ја то нисам хтио да урадим - рекао је Радовић.

На питање да ли постоји могућност да се жали на ту одлуку, казао је да постоји Скупштина акционара која ће касније да оцјењује одлуку Надзорног одбора, али није могао да прецизира када ће засједати.

На протеклим општим изборима Радовић је био кандидат ДНС-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске из изборне јединице три. Убједљиво је освојио посланички мандат, добивши највише гласова на ДНС-овој листи.

За директора Нове банке именован је 2010. године.

За новог директора именован је Горан Авиљаш, досадашњи Управе Банке и замјеник предсједника Управе Банке.

Горан Авлијаш  рођен је у Сарајеву 26.03.1955. године, гдје је завршио основну школу и Гимназију, а на Економском факултету Универзитета у Сарајеву  1978. године стекао је звање дипломираног економисте.

Радно искуство почев од 1978. године, стицао је у предузећима ЕНЕРГОИНВЕСТ Увоз - Извоз Сарајево, ШИПАД Експорт - Инжењеринг Сарајево (директор финансијског сектора и замјеник директора ) и ИНЕЦО Београд (директор).

У Новој банци ради од 1999. године као директор Филијале Бања Лука, а од марта 2010. године члан је Управе Банке и замјеник предсједника Управе Банке.

У свом досадашњем раду учествовао је на великом броју семинара и радионица, те и сам био предавач на многима.

Носилац је престижног признања Најменаџер БиХ, Југоисточне и Средње Европе за 2009. годину у области банкарског пословања, као и носилац многих других признања и награда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана