Milan Radović novo pojačanje u DNS-a

Vedrana Kulaga
Milan Radović novo pojačanje u DNS-a

Banjaluka - Poznati bankar Milan Radović novo je pojačanje DNS-a gdje je za njega spremna pozicija potpredsjednika stranke, a sve kockice o njegovom političkom angažmanu biće posložene do 1. maja.

Time je stavljena tačka na spekulacije o tome da li Radović, koji je direktor Nove banke, potpredsjednik Udruženja banaka BiH i predsjednik Upravnog odbora Rukometnog kluba Borac iz Banjaluke, oblači dres DNS-a.

Radović u petak nije odgovarao na telefonske pozive, kao ni lider DNS-a Marko Pavić, dok ostali funkcioneri iz vrha DNS-a nisu željeli da otkrivaju više detalja.

Generalni sekretar stranke Dragutin Rodić je rekao da su u petak zasjedali stranački organi i da je dolazak Radovića bila tek jedna od tema koju su razmatrali.

- Za sada je definitivno samo da će sve biti jasno do 1. maja. Imali smo sjednicu Predsjedništva stranke, pričali smo i o tome, ali još nije sve gotovo - rekao je Rodić.

Za razliku od njega pojedini ugledni članovi su uveliko na društvenim mrežama komentarisali dolazak Radovića u njihove redove.

- Radović je u DNS-u, a u narednim danima će sve biti i zvanično potvrđeno. Svi putevi vode u DNS - rekao je izvor iz DNS-a.

Radović važi za veoma uspješnog čovjeka i sigurno će predstavljati veliko pojačanje za DNS. Posebno je zanimljiv njegov angažman u toj stranci sa aspekta dogovora između SNSD-a i DNS-a o raspodjeli pozicija u vlasti nakon oktobarskih izbora ako aktuelna vladajuća koalicija pobijedi na izborima. DNS i SP će podržati kandidate SNSD-a za člana Predsjedništva BiH i predsjednika RS, a u zavisnosti od izbornog rezultata imaće pravo da sljedeći biraju neku od preostalih pozicija. Najpoželjnije pozicije su premijera RS i predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, a ukoliko se DNS odluči za jednu od njih Radović bi imao dobre šanse da zasjedne na jednu od tih funkcija.

DNS je u proteklom periodu ojačao svoje redove sa nekoliko zvučnih političkih imena među kojima su Borislav Bojić i Đorđo Krčmar koji su bili dugogodišnji funkcioneri SDS-a, ali su zbog neslaganja sa politikom koju vodi vrh partije napustili stranku. Isti potez je između opštih izbora ranije povukao i Darko Banjac. Pojačanje za DNS je i poslanik u Parlamentu BiH Jovan Vukovljak koji je u ovom mandatu prešao u SDS, ali se vratio u stranku sa čije liste je i izborio mandat.

Tadić stiže iduće sedmice

DNS bi od naredne sedmice trebalo da bude dodatno ojačan kadrom Narodne stranke na čijem čelu je Ognjen Tadić koji je nedavno napustio SDS i formirao stranku.

Pregovori o ujedinjenu Narodne stranke i DNS-a traju izvjesno vrijeme, a prema nezvaničnim informacijama sve bi trebalo biti gotovo u toku iduće sedmice. Tadić u petak nije odgovarao na pozive, a u DNS-u su ranije kazali da je i za njega pripremljena fotelja potpredsjednika.

Najveća pojačanja DNS-a

Borislav Bojić (Prijedor) - prešao iz SDS-a

Đorđo Krčmar (Gradiška) - prešao iz SDS-a

Darko Banjac (Kozarska Dubica) - prešao iz SDS-a

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana