Milaković smijenjen sa pozicije direktora “Gradskog groblja”

capital.ba
Milaković smijenjen sa pozicije direktora “Gradskog groblja”

Banjaluka – Nedeljko Milaković smjenjen je danas sa pozicije direktora “Gradskog groblja” Banjaluka, a za vršioca dužnosti direktora imenovan je Željko Grbić, trenutni pomoćnik direktora banjalučkog Kazneno – popravnog zavoda.

„Ako je istina, to je politički, kod nas je sve politika. Ja imam zavidne rezultate iza sebe, ali sada politika može uraditi sve. Prije pet godina minus u “Gradskom groblju” je bio 150.000 KM, a od mog dolaska na mjesto direktora sve godine su bile pozitivno završavane. Nedavno smo kupili dva automobila za prevoz umrlih lica, stvorio sam uslove za još bolje poslovanje, a u planu je bilo i povećanje plata za NK radnike koji rade najteže poslove”, rekao je Milaković.

Predsjednik Nadzornog odbora Živko Karalić kaže da je predložena smjena Milakovića, a imenovanje Grbića, ali da odluke nisu otkucane i da je nastavak sjednice odbora u ponedjeljak.

„Kada odluke budu konačne mogu više govoriti o razlozima za razrješenje i imenovanje”, istakao je Karalić.

Nadzorni odbor je uporište za smjenu Milakovića našao u preporuci Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH koja govori o tome da Milaković, kao poslanik u Narodnoj skupštini, nije mogao biti izabran za direktora, jer je u opštim uslovima konkursa navedeno da prijavljeni kandidati ne mogu biti članovi organa zakonodavne vlasti.

„Kako je imenovani kandidat Nedeljko Milaković narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske nalazi se u sukobu interesa, a uz konkursnu dokumentaciju nije dostavio dokaze da ispunjava navedene uslove koji su predviđeni konkursom, a relevantne dokaze o ne postojanju sukoba interesa nije predočio ni Komisiji za izbor direktora “Gradskog groblja” što bi bilo evidentirano u izvještaju o provedenom postupku za izbor direktora, te je nadzorni odbor odlučio kao u izreci ove odluke”, navedeno je u obrazloženju odluke NO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana