Mijatović podnio ostavku na poziciju zamjenika ministra

Srna
Mijatović podnio ostavku na poziciju zamjenika ministra

Sarajevo - Zamjenik ministra civilnih poslova u Savjetu ministara Vojin Mijatović podnio je ostavku predsjedavajućem Savjeta ministara Denisu Zvizdiću jer je nezadovoljan stanjem u BiH i odnosom vlasti prema procesu evropskih integracija.

U pismu ostavke koje je u posjedu Srne, Mijatović navodi da se BiH nalazi u najlošijem ekonomskom stanju i da svi ministri i zamjenici u Savjetu ministara treba da podnesu ostavku i snose odgovornost.

Mijatović ističe da se u BiH sve lošije žive, te da zemlja spada u samo dno po svim parametrim poredeći se sa zemljama Evrope i sveta.

"Uvaženi predsjedavajući, moje iskreno opredjeljenje je članstvo BiH u EU, a mi smo danas mnogo dalje nego što smo bili prije nekoliko godina. Dok su susjedne zemlje upitnik za članstvo rješavale u mjesec dana, mi poslije šest mjeseci još nismo ni blizu kraja", naveo je Mijatović.

Mijatović je rekao da će svoj budući politički angažman dijeliti sa ljudima koji istinski žele, ali i rade da BiH postane punopravni član EU, zemlja u kojoj se može živjeti od svog rada, u kojoj će većina imati posao i moći da obezbijedi uslove za život svojoj porodici.

Srna saznaje da će Mijatović danas napustiti i NDP, ispred kojeg je i došao na mjesto zamjenika ministra civilnih poslova, a političko djelovanje će nastaviti kao član SDP-a o čemu bi trebalo da govori danas na konferenciji za novinare SDP-a u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana