Мигранти из Бихаћа стигли у прихватни центар Ушивак код Хаџића

Срна
Мигранти из Бихаћа стигли у прихватни центар Ушивак код Хаџића

Сарајево - Група од стотињак миграната, који су јутрос кренули аутобусима из Унско-санског кантона према Сарајеву, стигла је у прихватни центар "Ушивак" код Хаџића.

Акцију премјештања миграната заједнички су спровели Влада Унско-санског кантона, Служба за послове са странцима и Међународна организација за миграције у БиХ. Ријеч је о особама за које нема довољно смјештајних капацитета у Крајини.

"МУП Кантона Сарајево преузео је мигранте када су стигли на подручје Кантона и допратио их до привременог смјештаја гдје су их потом преузели одговорни из Службе за послова са странцима", рекла је за портал Кликс портпарол МУП-а Кантона Сарајево Сувада Кулдија.

Ово премјештање мигранта резултат је посљедњих разговора и посјете премијера Унско-санског кантона Мустафе Ружнића Сарајеву и заједничког договора са представницима власти на нивоу БиХ.

Министар унутрашњих послова Унско-санског кантона Нермин Кљајић рекао је да је овај премјештај договорен на нивоу Оперативног штаба за питање миграција при Савјету министара.

Мурис Селимовић, координатор прихватног центра "Ушивак" и представник Службе за послове са странцима, истакао је да је овај центар својим капацитетом могао примити 100 људи и не више од тога.

Он је рекао да су то људи разних категорија, односно да има малољетника без пратње и тражилаца азила, те да нико није проблематичан и да нема особа криминогеног карактера, како је то у медијима истицано.

Општина Хаџићи је раније изразила протест због начина на који се рјешава мигрантска криза у БиХ од почетка до данас истакавши да је изостало планско и ефикасно рјешење овог проблема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана