Mićo Mićić, kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika grada Bijeljina: Decenija razvoja dokaz našeg rada

Marijana Miljić
Mićo Mićić, kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika grada Bijeljina: Decenija razvoja dokaz našeg rada

Bijeljina je u protekloj deceniji dobila novu dimenziju i postala lokalna zajednica jednakih šansi i mogućnosti za sve, kaže kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Bijeljine Mićo Mićić.

* GLAS: Šta očekujete od predstojećih lokalnih izbora i šta će oni donijeti stanovnicima Vaše opštine?

MIĆIĆ: Očekujem pobjedu, da bih zajedno sa stanovnicima Bijeljine nastavio realizaciju projekata koje smo započeli. Mi smo u proteklih deset godina uložili više od 400 miliona maraka u razne projekte i sasvim je jasno, samo na osnovu toga, da imamo definisanu viziju da ćemo i dalje ulagati novac u razvoj grada i poboljšanje uslova života građana.

* GLAS: Šta je u osnovi Vašeg programa i za šta ćete se zalagati?

MIĆIĆ: Mi jasno znamo šta ćemo raditi i kako treba ići dalje. U Bijeljini se jasno vidi šta je urađeno u prethodnoj deceniji na infrastrukturi, institucijama i samom izgledu grada. Pored toga što ćemo nastaviti sve započete projekte, baziraćemo se na otvaranje novih preduzeća i zapošljavanje, te realizaciju projekata zaštite grada od poplava, ali i razvoj poljoprivrede i turizma. U planu je i izmještanje kasarne i izgradnja sportskog centra za mlade. Neizostavna je i realizacija programa socijalne zaštite, da bismo poboljšali, bar u nekoj mjeri, uslove života ugroženog stanovništva.

* GLAS: Šta ćete prvo uraditi ako pobijedite na izborima?

MIĆIĆ: Ne postoji ono što ćemo prvo uraditi, jer je riječ o nastavku normalnog toka i započetih projekata, ali jedno je sigurno, a to je da ćemo napraviti novu skupštinsku većinu sa onima koji samo žele dobro gradu Bijeljina.

* GLAS: Zašto građani treba da glasaju za Vas, a ne za druge kandidate?

MIĆIĆ: Tim koji predvodim je provjeren. Od palanke smo napravili grad koji je poštovan u okruženju i koji je procvjetao kada je riječ o infrastrukturi. Svi su pričali stotinu godina o realizaciji projekta kanalizacije, a mi smo je uspjeli napraviti i uložili smo samo u to više od 80 miliona maraka. Sve su to stvari koje su jasno vidljive u ovom gradu. Naš narod zna da mi možemo i znamo raditi i to je osnova našeg optimizma.

* GLAS: Kako ćete garantovati građanima da ćete ispuniti obećano ako pobijedite?

MIĆIĆ: Jasno je da se mi uvijek držimo obećanja. Ono što smo uradili u protekloj deceniji sigurno je garancija svega onoga što ćemo raditi i dalje. Imamo jasan plan i program. On je potpuno realan i građani Bijeljine znaju da ono što zacrtamo i obećamo to i ostvarimo.

Protivkandidati

* GLAS: Kako biste ocijenili protivkandidate?

MIĆIĆ: Pored mene u trci za prvog čovjeka Bijeljine su još tri kandidata. Moju pobjedu ne mogu ugroziti dva kandidata, a Zlatko Maksimović, koji je izdao mene i SDS, izdaće i narod, tako da on sigurno neće dobiti podršku građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana