Месић: Када би Српска покушала да се отцијепи - одмах пресјећи коридор

Месић: Када би Српска покушала да се отцијепи - одмах пресјећи коридор 06.10.2017 10:55 | Срна

Сарајево - Када би Република Српска покушала да се отцијепи требало би одмах пресјећи коридор, сматра некадашњи предсједник Хрватске Стјепан Месић.

"Када би неко отцијепио дио БиХ, да се ја питам, пресјекао бих коридор и то би било за пар сати готово", каже Месић.

Коментаришући недавну изјаву предсједника Републике Српске Милорада Додика да вјерује да ће доћи до отцјепљења Српске од БиХ и да му нико не може забранити да вјерује, да машта, да има идеал, Месић је за ФТВ рекао да је Додик доласком на власт промијенио свој првац дјеловања.

"Мислим да он /Додик/ искрено вјерује да се БиХ може подијелити и да у томе смислу он све и предузима. Међутим, њега ће вријеме разувјерити као и многе друге. БиХ је недјељива и на овом простору та архитектура је до краја завршена, према томе свако онај ко троши енергију и средства на неоствариве циљеве чини глупости", мишљења је Месић, преноси сарајевски портал "Вијести".

На питање гдје је у свему томе међународна заједница, Месић каже да је међународним обавезама преузет опстанак БиХ, те да је Хрватска потписница споразума, дакле уговора којим преузима одређене обавезе, а обавеза је опстанак цјеловите БиХ.

"Свако онај ко би разбијао БиХ морао би да доживи одређену акцију оних који гарантују њен опстанак, а у сваком случају то је и Хрватска", додао је Месић.

Исти извор подсјећа да је Месић, својевремено пред крај свог мандата, рекао да би у случају да дође до отцјепљења Републике Српске требало да реагује НАТО.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица