Мектић за Македонски сценарио у Српској

Срна
Мектић за Македонски сценарио у Српској

Бањалука - Члан Главног одбора СДС-а Драган Мектић изјавио је да је за "македонски сценарио" у Републици Српској, јер би он, како каже, донио демократију и владавину права.

"Ја сам за македонски сценарио у Републици Српској и не видим ништа спорно нити лоше у таквом сценарију. Разговарао сам са садашњим премијером Зораном Заевим, а некадашњим лидером опозиције шта је жмакедонски сценариож и сазнао да је његовим спровођењем побиједила демократија у тој земљи", рекао је Мектић, који је министар безбједности у Савјету министара БиХ.


Он је навео да се у Македонији "догодио народ, дошао пред скупштину у Скопље, извршио притисак да се именује мандатар" и додао да не види никакав проблем у томе.

Мектић тврди да ће сви кораци које опозиција предузме у Републици Српској бити у сврху смјене оних који су сада на власти и увођења демократије.

"Дајте нам било какав сценарио само да побиједи борба против криминала, корупције и пљачке народа", рекао је Мектић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је упитао зашто се не објављују скупштинске одлуке у Службеном гласнику, зашто Влада не одговара на посланичка питања и зашто се не разматрају ревизорски извјештаји.

Према његовим ријечима, Савез за промјене је у Народној скупштини Републике Српске на демократски начин, у складу са Пословником о раду, исказао једну врсту бунта.

"Министар унутрашњих послова Драган Лукач довео је полицију да се обрачуна са опозицијом у Народној скупштини Републике Српске, што је директан удар на парламентаризам и демократију. Изјаве Лукача да не преговара са дезертерима, притом мислећи на лидера СДС-а Вукоту Говедарицу, су непримјерене", сматра Мектић.

Он је рекао да предсједник Републике Српске Милорад Додик у недостатку пројеката у Српској отвара путеве по јужној Србији док све више младих људи напушта Републику, те да би питање продаје интереса Републике Српске у Сарајеву требало поставити СНСД-у.

Мектић је рекао да парламент БиХ ћути о изградњи пељешког моста јер је у договору са ХДЗ-ом и поновио да СДС неће гласати за закон о акцизама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана