Mektić se obrušio na Dodika

V. K.
Mektić se obrušio na Dodika

Banjaluka - Član Glavnog odbora SDS-a i ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić iznio je u petak na konferenciji za novinare u Banjaluci niz optužbi na račun predsjednika RS Milorada Dodika ustvrdivši da on sarađuje sa strancima, a ne opozicija u Srpskoj.

Mektić je rekao da se Dodik 1999. godine u Budimpešti sastao sa kontroverznim milijarderom Džordžom Sorošem i da postoje zapisi o tome. Te tvrdnje su demantovali iz Dodikovog kabineta.

- Dodik nikada nije imao sastanak sa Sorošem, pa ni 1999. godine. Iznošenje tih i sličnih konstrukcija očigledno je dio plana za destabilizaciju RS - naglašeno je u saopštenju.

Mektić je naveo i da se "mercedes" u kojem se vozi predsjednik iznajmljuje od kontroverznog biznismena Rašida Sardarova za 2.000 KM mjesečno i da je ugovor o iznajmljivanju napravio MUP RS nakon čega je odlukom vozilo dato za potrebe predsjednika. MUP je saopštio da su zaključili ugovor o zakupu vozila sa kompanijom "Komsar enerdži hidro" Banjaluka za potrebe zaštite VIP ličnosti i gostiju za vrijeme boravka na teritoriji RS. Istakli su da je ugovor bio predmet kontrole revizije u više navrata i da nije bilo primjedbi.

Mektić je uz psovke naglasio da mu je dosta eksperta za bezbjednost Dževada Galijaševića u Banjaluci za koga tvrdi da izmišlja priče o ratnim zločinima koje su činili Srbi, a Galijašević mu je odgovorio da je sluga Bakira Izetbegovića.

Mektić je demantovao navode da je opozicija dobila pet miliona KM od stranaca za rušenje vlasti u RS te je pozvao Dodika da kaže od koje je službe dobio te podatke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana