Mektić i Tužilaštvo kupuju nove automobile

V. K.
Mektić i Tužilaštvo kupuju nove automobile

Sarajevo - Ministarstvo bezbjednosti i Tužilaštvo BiH do kraja godine bi trebalo da obogate svoj vozni park sa po još jednim vozilom.

U "Službenom glasniku BiH" objavljena su obavještenja o nabavci vozila za potrebe tih institucija. Kriterijum za dodjelu ugovora je najniža ponuđena cijena, a koje će vozilo i po kojoj cijeni izabrati, trebalo bi bude poznato do kraja mjeseca, kada će biti otvorene ponude. U planu nabavki Ministarstva bezbjednosti za ovu godinu je predviđena kupovina dva vozila po cijeni od 100.000 i 50.000 KM. U ministarstvu nismo dobili odgovor koliko su novca spremni da iskeširaju za planirano vozilo. S obzirom na to da je krajem jula prihvaćena ponuda vrijedna 49.953 marke za vozilo za kabinet zamjenika ministra bezbjednosti, novi automobil vrijedan do 100.000 KM će vjerovatno dobiti ministar Dragan Mektić.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je da je pravilnikom, koji je odobrio Savjet ministara BiH, predviđeno da imaju 30 vozila.

- Biće nabavljeno šest vozila. Do sada u ovoj godini nije nabavljeno nijedno, niti nam je donirano - kazao je Grubešić, ne navodeći koliko će novca biti utrošeno.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana