Mektić i Nizam naduvali ugovor

Goran maunaga
Mektić i Nizam naduvali ugovor

Sarajevo - Načelnik Odjeljenja za finansije i administraciju Službe za poslove sa strancima BiH Danijal Ganić prijavio je Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije direktora Službe Dragana Mektića i njegovog zamjenika Izeta Nizama, optuživši ih za korupciju i mobing u vezi sa izgradnjom nove zgrade uprave te institucije.

Sagovornik "Glasa Srpske" blizak Službi za poslove sa strancima kaže da Ganić tvrdi da je prisiljavan da potpiše aneks ugovora o izgradnji zgrade uprave, koji je podrazumijevao povećanje troškova za čak 700.000 KM. Dodaje da je Ganić, koji je kao načelnik Odjeljenja za finansije, odbio da to potpiše, jer smatra da se radi o nezakonitostima, pa su Mektić i Nizam ugradili aneks u ugovor mimo njega.

- Ganić je u prijavi naveo da je taj projekt trebalo redukovati za 100.000, a nikako povećavati za 700.000 maraka. Istakao je da je taj novac, prema razrađenom planu, vjerovatno završio kod Mektića, Nizama i njihovih saradnika - kazao je naš sagovornik i dodao da bi to trebalo da bude zanimljiv slučaj za istražne organe, jer je rukovodstvo prijavio jedan od najviših funkcionera te službe.

Istakao je da je Mektić, iako Služba raspolaže vlastitim budžetom, uspio da isposluje da se višemilionski posao izgradnje nove zgrade uprave Službe, koji se privodi kraju, knjiži kao kapitalni izdatak institucija BiH, a ne kao budžetska stavka Službe.

- Zgrada je sama sebi svrha i nepotrebna je. Jedina svrha je da se, pod izgovorom smještaja institucija umjesto izdataka za kiriju, uzme velika provizija na izgradnji zgrade. Zgrada je apsolutno nepotrebna, ako se zna koliko je državne imovine prazno i može se iskoristiti - pojasnio je naš sagovornik. ...

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana