Мектић: Власт припрема инциденте Ковачевић: То је измишљотина!

Д. М.
Мектић: Власт припрема инциденте Ковачевић: То је измишљотина!

Бањалука - Министар безбједности БиХ Драган Мектић устврдио је јуче да власт у Републици Српској за предстојеће опште изборе припрема инциденте тешког карактера с циљем дисциплиновања Бањалуке, у којој губи подршку.

- За ове изборе власт припрема инциденте тешког карактера, који неће ићи далеко од покушаја убистава као у случају новинара БН ТВ Владимира Ковачевића. То су поуздане информације. Поручујем грађанима Бањалуке, коју желе дисциплиновати металним шипкама, да се не боје јер су ово посљедњи трзаји ове власти - рекао је Мектић.

Он је навео да се припрема довођење разних криминалаца с циљем да Бањалуци буде утјеран страх у кости.

На Мектићеве оптужбе одговорио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић, који је поручио да ова странка очекује од надлежног тужилаштва да ће по службеној дужности покренути истрагу у вези са Мектићевим оптужбама.
- Ако он има поуздане информације, како тврди, о било каквом насиљу које ће да се догоди у Бањалуци или Српској, тужилаштво на то мора да реагује и он мора да подијели те информације са јавношћу у Српској - истакао је Ковачевић.

Он је додао да су Мектићеве тврдње да власт у Српској жели да изазове било какву врсту инцидента или хаоса потпуна измишљотина и да је свима у Српској јасно да то власт никада није урадила, нити би прибјегла таквим методама.
- Апсолутно је смијешно да неко из СДС-а тврди да се ми у СНСД-у бојимо Бањалучана. СНСД је најпопуларнија странка у Бањалуци скоро двадесет година, а Мектић долази из странке која у овом граду има само једног одборника - оцијенио је Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана