Мектић: Тражио сам покретање одговорности агенција

Срна
Мектић: Тражио сам покретање одговорности агенција

Сарајево - Министар безбједности БиХ Драган Мектић рекао је да није задовољан расправом на данашњој сједници Савјета министара БиХ о Информацији о безбједносном аспекту комеморације у Поточарима 11. јула када је нападнут премијер Србије Александар Вучић.

"Изгледа ми као прича: жтресла се гора, родио се миш - догодило се то што се догодило, добро се завршилож. Ништа посебно, не вјерујем да ће у неком смислу значити било какву прекретницу", рекао је Мектић новинарима након сједнице Савјета министара на којој је усвојена ова информација.

Мектић је истакао да Савјет министара није затражио било чију одговорност, те да се више спекулисало о томе да је за дешавања у Сребреници крив Организациони одбор комеморације који нема ништа са безбједношћу.

"Донесени су неки закључци као што је: жтреба измијенити законе, побољшати координацијуж, али то је за мене демагогија", појаснио је он.

Мектић се нада да ће парламент БиХ бити озбиљније мјесто гдје ће се боље расправљати о овом питању и ту очекује конкретније закључке и да ће бити постављено питање нечије одговорности.

"Тражио сам да буде покренута одговорност полицијских агенција које су требало да обезбиједе скуп, али покушала се избјећи њихова одговорност и свалити све на Организациони одбор", каже министар безбједности БиХ.

Мектић је рекао да се Организациони одбор бавио пуно сложенијим питањима, а да је за безбједност догађаја у Поточарима био задужен Пододбор за безбједност.

Када је ријеч о податку да је под сумњом 20 људи, каже Мектић, те податке може дати само Тужилаштво БиХ.

"Нисам овлаштен да дајем податке из истраге. Међутим, све иде преспоро, то је моја констатација", додао је он

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана