Мектић: Странком овладали тајкуни и профитери

Срна
Мектић: Странком овладали тајкуни и профитери

Бањалука - Бивши члан Предсједништва Српске демократске странке /СДС/ Драган Мектић поручио је да неће прихватити могућност кооптирања у нови Главни одбор ове странке, јер види да "странком овладавају тајкуни и профитери".

Мектић је прије два дана поднио неопозиву оставку на све функције у СДС-у, односно у свом матичном одбору у Прњавору, чију сједницу је напустио резигниран, поручујући да у странку и даље улазе "тајкуни и људи који су искористили рат за шверц и богаћење", мислећи при том на Миладина Станића, пишу "Независне новине".


Он је навео да је Општински одбор СДС-а Прњавор дубоко подијељен, да дио чланова контролише предсједник Немања Васић, али да је већи дио под директном контролом Миладина Станића, "који тако контролише токове и поставља услове у властитом интересу".

"Желим да СДС буде странка поштених и моралних људи. Због тога се убудуће не намјеравам прихватити било какве кандидатуре у странци док се и ако се уопште ослободимо људи који нас годинама оптерећују", рекао је Мектић.

Он је изразио сумњу да ће се догодити неке крупније кадровске промјене на предстојећој сједници Скупштине СДС-а 27. маја, на којој ће бити бирано комплетно ново руководство, осим предсједника странке.

"Бираће се нови Главни одбор, Предсједништво и потпредсједници, али мени се чини да ће ту бити доста старих фаца с којима ми већ 10 година губимо изборе", сматра Мектић.

О дешавањима на посљедњој сједници Општинског одбора СДС-а Прњавор предсједник овог одбора Немања Васић рекао је да је Одбор бирао три члана за нови Главни одбор СДС-а.

Према његовим ријечима, критеријуми су били да први буде жена омладинац, други предсједник Општинског одбора /односно Васић/, а за трећег су равноправно кандидовани Мектић и Станић. Потом су потекле двије иницијативе, "а на крају је изабран Станић", пишу "Независне новине".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана