Мектић: Спријечен улазак терористе у БиХ

Срна
Мектић: Спријечен улазак терористе у БиХ

Сарајево - Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је да су безбједносне агенције у БиХ синоћ спријечиле улазак у БиХ страног држављанина за које постоје поуздани подаци да је близак "Исламској држави" и другим терористичким организацијама и групама.

"То лице је покушало да злоупотријеби либерализацију визног режима, али је откривен на Међународном аеродрому у Сарајеву, гдје је задржан и потом враћен у своју матичну земљу", рекао је Мектић новинарима у Сарајеву.

Мектић није могао да саопшти држављанство овог лица јер је, како каже, ријеч о безбједносно повјерљивим подацима о особи за коју се зна да је опредијељени терориста.

С обзиром на блиске везе тог лица са разним радикалним групама у свијету, каже Мектић, та особа представља опасност по безбједност БиХ и њених грађана, и као таква ће бити будно праћена и неће јој бити дозвољен улазак у БиХ.

Мектић је потврдио да Министарство безбједности БиХ на својој интерној листи има евидентиран одређени број сумњивих лица која се могу довести у везу са радикализмом и тероризом. Он је навео да су та лица под сталном пратњом безбједносних агенција у БиХ.

Садржај овог чланка копиран је са портала

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана