Мектић: Прије Додика требају бити процесуирани Изетбеговић и Човић

Агенције
Мектић: Прије Додика требају бити процесуирани Изетбеговић и Човић

Сарајево - Министар безбједности Босне и Херцеговине Драган Мектић изјавио је да би Тужилаштво БиХ прије предсједника Републике Српске требало да процесуира оне који нису спровели одлуке о конститутивности Срба у кантонима ФБиХ.

"Сматрам да је Додик задњи човјек који треба бити процесуиран због непоштивања одлуке Уставног суда БиХ, зато што прије њега треба процесуирати све оне који до сада нису испоштовали одлуке Уставног суда у вези са изборима у Мостару, гдје би требало процесуирати Драгана Човића и Бакира Изетбеговића", рекао је Мектић за РТРС.

Спутњик је раније пренио да је Мектић негирао да је Бакир Изетбеговић од њега и SIPA тражио да спријече референдум и похапси главне организаторе.

Мектић је раније изјавио да би SIPA могла привести предсједника Српске уколико се не одазове позиву на саслушање.

''Ако се не одазове, а разлог за неодазивање буде неоправдан, да није био спријечен неком вишом силом, издаје се наредба за присилним привођењем. Ту је Закон о кривичном поступку врло јасан - нико нема право да се не одазове позиву Суда или Тужилаштва'', рекао је Мектић у понедјељак у Дневнику сарајевске ТВ1.

Подсјетимо, предсједник Републике Српске Милорад Додик позван је у понедјељак на саслушање у својству осумњиченог у предмету у вези с референдумом о Дану Републике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана