Mektić: Političko-bezbjednosna situacija nije dobra

Srna
Mektić: Političko-bezbjednosna situacija nije dobra

Banjaluka - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić tvrdi da opšta bezbjednosno-politička situacija u BiH nije dobra i da se građani radi toga moraju plašiti.

"Ovdje nema sigurne egzistencije, niti stranih ulaganja, što je uslov za bolji život. Nažalost, mladi ljudi nas napuštaju, a to je posljedica loše političko-bezbjednosne situacije", mišljenja je Mektić.

On smatra da su za to najodgovorniji politički lideri u BiH koji šalju, kako kaže, nacionalističke poruke, što je loše za sve narode.

Govoreći o organizaciji "Srbska čast", Mektić je ponovio da se u Srpskoj želi napraviti određena formacija od lica koja su iz kriminalnog podzemlja.

"Sada se čini da je ovo paravojna formacija. U priču u vezi sa 'Srbskom časti' umiješao se i predsjednik Udruženja žVeterani Republike Srpskež Duško Vukotić, a o čemu je riječ vidljivo je i iz snimaka sa interneta o djeci iz Srpske koja idu na vojnu obuku u centre u Rusiji", tvrdi Mektić.

On je za RTRS rekao da ne zna o čijoj je djeci riječ, ali da zna da su iz Republike Srpske, te da "sigurno nisu djeca ministara, već siromaha".

On je potvrdio da "u Federaciji BiH /FBiH/ ima radikalizma, ekstremizma i huškača".

"Nažalost, sve to je prisutno. Na sve ovo pravosuđe, koje je korumpirano, neće da reguje i to je pogubno za sve nas. Pet političara ovdje narode drže kao taoce", mišljenja je Mektić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana