Мектић: Одговор Предсједништву БиХ наредне седмице

avaz.ba
Мектић: Одговор Предсједништву БиХ наредне седмице

Министар безбједности у Савејту министара у техничком мандату Драган Мектић изјавио је да ће наредне седмице одговорити на захтјев Предсједништва БиХ у вези с наводима о активностима хрватске Сигурносно-обавјештајно агенције и генералног конзула Хрватске у БиХ о наводном врбовању селефија за кријумчарење наоружања у БиХ.

- Неке операционе податке не можемо достављати, али у мјери колико може да се каже нека информација, ми ћемо је доставити - рекао је Мектић и додао да је, према његовим сазнањима, јучер стигао закључак Предсједништва БиХ, које је 18. марта затражило од Министарства безбједности да му у року од три дана достави свеобухватну информацију о наводима изнесеним у јавности.

Како пише Аваз, он је потврдио да остаје при раније изнесеним ставовима о хрватским обавјештајцима и дипломатима који се односе на наводно врбовање припадника селефијског покрета за кријумчарење наоружања у БиХ.

Мектић каже да због оперативног захвата тренутно није у Сарајеву.

Замјеник министра Безбједности у Савјету министара у техничком мандату Мијо Крешић рекао је Срни да зна да је Предсједништво БиХ затражило од овог министарства информацију о наводима изнесеним у јавности о активностима Сигурносно-обавјештајне агенције Хрватске, али да ''ту нема шта коментирати”.

- Дао сам коментар за цијелу ову ситуацију и изјаснио се у вези с тим и то је то - додао је Крешић те напоменуо да у међувремену није имао никакву комуникацију с Мектићем.

Крешић је недавно рекао за загребачки “Вечерњи лист”, издање за БиХ, “да су глупости и небулозе да је учествовао у наводној акцији обавјештајне службе из Хрватске о наоружавању селефија у БиХ” те да је “ријеч о о конструкцијама комбинираних параобавјештајних система”.

Тужилаштво БиХ је у четвртак, 14. марта, формирало предмет да би хитно биле утврђене све околности и наводи изнесени у медијима који се односе на наводно врбовање припадника селефијског покрета за кријумчарење наоружања у БиХ. У вези с тим је наредног дана саслушан Драган Мектић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана