Мектић: Нико нема приступ информацијама под ознаком тајности

Срна
Мектић: Нико нема приступ информацијама под ознаком тајности

Сарајево - Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је Срни да нико нема приступ повјерљивим информацијама које су под ознаком тајности.

Мектић није желио да коментарише писање портала "Индекс.ба" о информацији Министарства безбједности БиХ о безбједносним пријетњама по БиХ, додајући да нико не може да се позове на информације под ознаком тајности којима нема приступ.


Он каже да никада није чуо за овај портал и да "све што се жели писати може само да се конструише мимо њега".

"Ја се држим закона. Ко поступи противно Закону о заштити тајних података чини кривично дјело и ко воли нек' изволи", поручио је Мектић.

Министарство безбједности БиХ означило је као безбједносну пријетњу по БиХ Равногорски покрет, војводу Славка Алексића, руски Мото-клуб "Ноћни вукови", удружења "РС - Част отаџбине" из Београда, "Ветеране Републике Српске", као и радикалне селефисте, пише портал "Индекс.ба".

У информацији Министарства безбједности БиХ, која је сачињена на основу података добијених у посљедња два мјесеца од полицијско-обавјештајних агенција налазе се и имена појединаца који представљају пријетњу по безбједност.

Међу њима су и Џевад Галијашевић, Предраг Ћеранић, Мирослав Лазански, Душко Вукотић, вођа руског мото-клуба "Ноћни вукови" Александар Залдастанов звани Хирург, и вођа огранка ове организације у Србији Саша Савић. Залдастанову и Савићу је забрањен улазак у БиХ, наводи "Индекс".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана