Мектић: Није било незаконитог дјеловања обавјештајне агенције

Срна
Мектић: Није било незаконитог дјеловања обавјештајне агенције

Сарајево - Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је да је данас током састанка директора Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Османа Мехмедагића и Сигурносно-обавјештајне агенције Хрватске Данијела Маркића у Сарајеву констатовано да није било никаквог офанзивног, незаконитог и нелојаног дјеловања једне службе према другој нити једне земље према другој.

"Констатовано је да је сарадња двије службе јако добра и да ће бити настављена у будућности. Такође је констатовано да на неки начин треба спустити медијски испровоцирану аферу коју су пласирали одређени медији с обзиром на то да треба радити на побољшању односа међу земљама у контексту безбједносног сектора", рекао је Мектић новинарима.


Министар безбједности БиХ је истакао да се, можда, даје и превелики значај одређеним изјавама које упућују највиши политички и носиоци јавних функција, те да их као такве не треба схватати злонамјерно.

"Договорено је да се даље и убудуће односи граде на бази узајамног и међусобног повјерења. На том састанку је констатовано да нема никакве обавјештајне афере и да све службе раде у оквиру закона, те да једна против друге не раде ништа офанзивно", додао је Мектић.

Он је рекао да неће да улази у интересе неких медија, за које је навео да су фабриковали аферу у вези са прислушкивањем хрватских званичника.

"Ријеч је о медијском спиновању, а ко је нашао интерес у томе - не желим да улазим. Речено је на састанку да између двије земље на постоје никаква врста обавјештајних афера", додао је Мектић.

Хрватски недјељник "Национал" недавно је објавио да је ОБА прислушкивала хрватске званичнике и представнике различитих компанија. Недјељник је објавио документа и навео да је имао увид у више тајних извјештаја ОБА који показују да "та служба води специјални рат против Хрватске, хрватског премијера Андреја Пленковића и спољне политике хрватске владе, али и хрватског народа у БиХ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана