Мектић: Не интересују ме најаве да Ласић припрема тужбу

Срна
Мектић: Не интересују ме најаве да Ласић припрема тужбу

Сарајево - Министар безбједности у Савјету министара Драган Мектић изјавио је данас Срни да га не интересују најаве да комесар МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона /ХНК/ Илија Ласић припрема тужбу против њега за клевету.

Он је истакао да је Ласић предмет рада Тужилаштва БиХ за које очекује да ће коректно довести до краја ту истрагу.

Коментаришући наводе да је одлуку о мигрантима, као и неке друге, Савјет министара донио на затвореном дијелу сједнице, Мектић је рекао да први пут чује за појам затворена сједница и да "нема појма ни каква је затворена ни отворена сједница".

"Каква је то затворена сједница? Ко чини Савјет министара – министри. И ко би то још требало да буде? За мене је затворена сједница без присуства јавности, а кворум чине министри", истакао је Мектић.

Давор Буноза, адвокат комесара МУП-а ХНК-а Илије Ласића, рекао је данас Срни да ће Ласић тужити Мектића за клевету.

Он је навео да је Ласић Адвокатској канцеларији из Мостара дао овлаштења да туже све који су га оптужили за државни удар. Буноза је појаснио да ће тужба ићи због тврдњи да је Ласић направио државни удар у петак, 18. маја, када је пред Коњицом полиција ХНК зауставила конвој миграната.

Некадашњи предсједавајући Савјета министара Никола Шпирић изјавио је Срни да актуелни сазив Савјета министара крши Пословник о раду одржавањем затворених сједница, каква је у једном дијелу била и она одржана 15. маја на којој је било ријечи о мигрантској кризи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана