Мектић: Напад у Зворнику Тужилаштво окарактерисало као терористички чин

Nezavisne.com
Мектић: Напад у Зворнику Тужилаштво окарактерисало као терористички чин

Сарајево - Тужилаштво БиХ званично је окарактерисало напад у Зворнику као терористички чин, рекао је данас новинарима у Сарајеву Драган Мектић, министар безбједности БиХ.

"Напад је сад дефинитивно, од стране тужилаштва БиХ, оквалификован као терористички. Ми смо сачинили ту информацију, а сачињена је и информација која се односи на спроведену акцију МУП-а РС и Специјалног тужилаштва РС", рекао је Мектић.

Он је, пред почетак сједнице Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, рекао да је ово министарство сачинило информацију и да ће она бити данас на дневном реду Парламента.

"Како ће се Парламент о томе изјаснити, то вам не могу рећи. Вјерујем да ће бити донесени одређени закључци", казао је Мектић.

Додао је да је инсистирао на томе да се скину све ознаке тајности са ових докумената, како би се јавност могла упознати са свим детаљима и да буде транспарентна прича о овим догађајима.

Он је рекао да су предложене мјере према парламенту како се борити против тероризма и радикализма.

"Сигуран сам да ће Парламент имати и совје додатне закључке и приједлоге", казао је Мектић.

Додао је да је најбитнији закључак везан за терористички напад у Зворнику да се у БиХ пронађе инструменте у организационом и институционалном смислу "да се супроставимо присутном тероризму".

"Најважнија је ствар, по мојој оцјени, да признамо да имамо проблем тероризма у БиХ. Ако то признамо, убијеђен сам да ћемо наћи одговарајуће мјере. Интензивно радимо у оквиру Министарства на једном документу који ће понудити одговор на питање како се супроставити тероризму. Не желим да то буду декларативне мјере, него желим да буду конкретне и радне, које ће поразити тероризам", рекао је Мектић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана