Mektić, Ivancov:Proširiti saradnju sa Rusijom u oblasti bezbjednosti

Srna
Mektić, Ivancov:Proširiti saradnju sa Rusijom u oblasti bezbjednosti

Sarajevo - Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić danas je, tokom susreta sa ruskim ambasadorom u BiH Petrom Ivancovim, ukazao da postoji prostor i potreba za proširenje saradnje u oblasti bezbjednosti sa Ruskom Federacijom, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

U saopštenju se navodi da je Mektić predložio izmjene i dopune postojećeg Sporazuma o policijskoj saradnji, kako bi se unaprijedili odnosi i razmjena informacija, posebno u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma.

“Potrebno je da ojačamo institucionalnu saradnju u svim oblastima za koje se ukaže potreba”, rekao je ministar bezbjednosti BiH.

Govoreći o političkoj situaciji u BiH, Mektić je ukazao na neodgovornost političara koji svojim ponašanjem i izjavama utiču i na bezbjednosnu situaciju.

“Zbog toga odbacujem bilo kakvu ekstremističku i nacionalističku retoriku koja bi mogla biti prijetnja sigurnosti i stabilnosti. Takvo ponašanje mogu da dopuste samo oni političari koji su osigurali rezervne destinacije i adrese za sebe i svoje porodice”, naglasio je Mektić.

On je dodao da je rezultat takve neodgovorne politike da sve više mladih odlazi i da BiH postaje zemlja staraca.

“To moramo zaustaviti, pružiti sigurnost i ohrabriti mlade da ostaju na ovim prostorima”, dodao je ministar bezbjednosti BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana