Mektić: Imam dokaze protiv MUP-a RS, ali sada nije vrijeme za to

ATV
Mektić: Imam dokaze protiv MUP-a RS, ali sada nije vrijeme za to

Imam dokaze da je policija Republike Srpske umiješana u kriminal, ali ću ih iznijeti tek nakon izbora, poručio je danas Dragan Mektić. Dok mnogi smatraju takve izjave neozbiljnim, ministar bezbjednosti BiH ne odustaje i kaže da mu ne pada na pamet da ono što zna objavljuje dvije sedmice uoči izbora.

“Lukač je zaista naivan ispao ovdje i, da li tako da kažem, neiskusno naivan, kao da sam ja glup do te mjere da iznesem sad dokaze na 15 dana prije samih izbora. Ali ja mu poručujem - te dokaze ćemo iznijeti poslije izbora”, kaže Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH.

Mektić je, ranije, optužio vrh MUP-a da dila drogu. To što danas govori da će sve da objavi kada dođe na vlast u Republici Srpskoj, jer smatra da će, u suprotnom, dokazi biti zataškani, čisto je politikanstvo, tvrdi bivši ministar unutrašnjih poslova. 

“Lično smatram to, sa aspekta profesije, vrlo neozbiljnim, ali u politici svi znamo da je sve dozvoljeno i svako svojim izjavama plijeni nečiju pažnju, pa možda ostvari neke političke poene. Mislim, vrlo je neozbiljno - ne treba biti ni stručan - da neko čeka da prođu izbori da bi dao bilo kakvu izjavu. Tako da doživljavam to kao čisto političku izjavu, bez imalo primjesa profesije”, kaže Dragomir Jovičić, bivši ministar unutrašnjih poslova RS.

I pravnici poručuju da su poruke ministra bezbjednosti neozbiljne. 

“Takva saznanja se ne smiju koristiti u predizborne svrhe, nego ona moraju da se koriste u datom trenutku, odnosno u onom trenutku saznanja da je izvršeno krivično djelo. Odmah se mora podnijeti prijava najbližoj policijskoj stanici ili nadležnom tužilaštvu”, kaže advokat Milan Petković.

Mektić je šestog septembra saslušan u Tužilaštvu, ali tada nije iznio bilo kakva saznanja koja upućuju na istinitost njegove tvrdnje zbog čega je donesena naredba o nesprovođenju istrage jer nije bilo osnova sumnje da su funkcioneri MUP-a Srpske počinili krivično djelo. Optužbe ministra bezbjednosti o dilanju droge u MUP-u se mogu čuti i na Trgu Krajine od strane članova grupe “Pravda za Davida”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana