Mektić: Dodik skreće pažnju s ključnih problema

Srna
Mektić: Dodik skreće pažnju s ključnih problema

Banjaluka - Član Glavnog odbora SDS-a Dragan Mektić izjavio je da je poziv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika opoziciji da podrži produžavanje roka za referendum o Sudu i Tužilaštu BiH skretanje pažnje sa ključnih problema u Srpskoj.

On je dodao da SDS već dugo traži reformu pravosudnog sistema u BiH, jer Tužilaštvo BiH, ne samo da na nakaradan način istražuje ratne zločine, već neće da otpočne borbu protiv korupcije.

"Predlažemo Dodiku da napravimo referendum o zakonu o ispitivanju porijekla imovine, da vidimo da li građani žele takav zakon. Ako ima rezervu prema Sudu i Tužilaštvu BiH, ima odluku o referendumu", rekao je Mektić, dodajući da za to nije potrebna podrška opozicije.

Mektić je rekao da je "čitavo Podrinje znalo da Naser Orić vrši pritisak i kupuje svjedoke", te da MUP nije reagovao na to.

Predsjednik Milorad Dodik pozvao je danas opoziciju u Srpskoj da podrži održavanje referenduma o Sudu i Tužilaštvu u roku od 10 dana, ističući da ukoliko te podrške ne bude odluku treba povući do postizanja konsenzusa u Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana