Мектић: Додик скреће пажњу с кључних проблема

Срна
Мектић: Додик скреће пажњу с кључних проблема

Бањалука - Члан Главног одбора СДС-а Драган Мектић изјавио је да је позив предсједника Републике Српске Милорада Додика опозицији да подржи продужавање рока за референдум о Суду и Тужилашту БиХ скретање пажње са кључних проблема у Српској.

Он је додао да СДС већ дуго тражи реформу правосудног система у БиХ, јер Тужилаштво БиХ, не само да на накарадан начин истражује ратне злочине, већ неће да отпочне борбу против корупције.

"Предлажемо Додику да направимо референдум о закону о испитивању поријекла имовине, да видимо да ли грађани желе такав закон. Ако има резерву према Суду и Тужилаштву БиХ, има одлуку о референдуму", рекао је Мектић, додајући да за то није потребна подршка опозиције.

Мектић је рекао да је "читаво Подриње знало да Насер Орић врши притисак и купује свједоке", те да МУП није реаговао на то.

Предсједник Милорад Додик позвао је данас опозицију у Српској да подржи одржавање референдума о Суду и Тужилаштву у року од 10 дана, истичући да уколико те подршке не буде одлуку треба повући до постизања консензуса у Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана