Mektić: BiH nema kapacitete da prisluškuje u Hrvatskoj i Srbiji

klix.ba
Mektić: BiH nema kapacitete da prisluškuje u Hrvatskoj i Srbiji

Banjaluka - Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je kako BiH uopšte nema kapacitete da prisluškuje bilo koga u Hrvatskoj i Srbiji.

"Možda ne bih trebao reći, ali mi nemamo tehničkih kapaciteta da nekoga možemo prisluškivati van BiH, odnosno u Hrvatskoj", rekao je Mektić u emisiji na ATV-u.


On se pita i šta je potrebno više da kao ministar bezbjednosti BiH izgovori i da se zaustavi priča o navodnom prisluškivanju hrvatskih funkcionera.

"U ranijim aferama govorilo se da mi prisluškujemo Aleksandra Vučića (predsjednika Srbije) i tako dalje. Sad kažem, mi nemamo tehničkih kapaciteta da to radimo", podvukao je Mektić.

Podsjećamo, Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) BiH posljednjih mjeseci našla se na žestokom udaru političara koji su iznosili tvrdnje da bh. agencija prisluškuje regionalne zvaničnike.

S obzirom na to takve tvrdnje nikada nisu argumentovane ostaje upitno zbog čega funkcioneri pokušavaju diskreditovati jednu od ubjedljivo najvažnih bezbjednosnih agencija u BiH.

Zajednička komisija za nadzor nad Obavještajno-bezbjednosnim agencijom BiH više puta je zaključila kako OSA obavlja svoje aktivnosti u skladu sa zakonom, odnosno da ni u kojem slučaju nije došlo do prekoračenja ovlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana