Мектић: БиХ нема капацитете да прислушкује у Хрватској и Србији

klix.ba
Мектић: БиХ нема капацитете да прислушкује у Хрватској и Србији

Бањалука - Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је како БиХ уопште нема капацитете да прислушкује било кога у Хрватској и Србији.

"Можда не бих требао рећи, али ми немамо техничких капацитета да некога можемо прислушкивати ван БиХ, односно у Хрватској", рекао је Мектић у емисији на АТВ-у.


Он се пита и шта је потребно више да као министар безбједности БиХ изговори и да се заустави прича о наводном прислушкивању хрватских функционера.

"У ранијим аферама говорило се да ми прислушкујемо Александра Вучића (предсједника Србије) и тако даље. Сад кажем, ми немамо техничких капацитета да то радимо", подвукао је Мектић.

Подсјећамо, Обавјештајно-безбједносна агенција (ОБА) БиХ посљедњих мјесеци нашла се на жестоком удару политичара који су износили тврдње да бх. агенција прислушкује регионалне званичнике.

С обзиром на то такве тврдње никада нису аргументоване остаје упитно због чега функционери покушавају дискредитовати једну од убједљиво најважних безбједносних агенција у БиХ.

Заједничка комисија за надзор над Обавјештајно-безбједносним агенцијом БиХ више пута је закључила како ОСА обавља своје активности у складу са законом, односно да ни у којем случају није дошло до прекорачења овласти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана