Mehmedagiću malo 60.000 maraka za reprezentaciju

Srna
Mehmedagiću malo 60.000 maraka za reprezentaciju

Sarajevo - Pokušaj direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH Osmana Mehmedagića da ozakoni prijedlog o troškovima reprezentacije te agencije u iznosu od čak 120.000 KM je propao jer to nije prihvaćeno na posljednjoj sjednici Savjeta ministara BiH.

Iz dokumenata koje je potpisao Mehmedagić vidi se da je on Savjetu ministara podnio inicijativu za donošenje pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o korišćenju sredstava za reprezentaciju.

Taj Mehmedagićev prijedlog prethodno je podržao i Izvršni obavještajni odbor zaključkom donesenim na sjednici održanoj 18. jula. Na čelu tog odbora je predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

- Donošenjem tog pravilnika OBA bi se odobrilo povećanje sredstava za reprezentaciju sa sadašnjih 60.000 na 120.000 maraka. Važećim pravilnikom Agenciji je odobreno 60.000 maraka za potrebe reprezentacije na godišnjem nivou, što se pokazalo kao nedovoljno za troškove međunarodne saradnje OBA - napisao je Mehmedagić u inicijativi.

Mehmedagić to pravda “rastućim trendom saradnje” koji je, kako navodi, “pokazao da je iznos od 60.000 maraka nedovoljan za finansiranje kontakata rukovodstva OBA i Kancelarije za saradnju sa partnerskim službama, međunarodnim organizacijama, te domaćim službama i institucijama”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana