Matić na VMA, potraga za trojicom napadača

G. M.
Matić na VMA, potraga za trojicom napadača

Zvornik - Policija traga za tri osobe koje su pretukle i teško povrijedile člana Upravnog odbora zvorničke kompanije "Alumina" Milu Matića čiji je menadžment napad okarakterisao kao pokušaj ubistva.

Policijska uprave Zvornik saopštila je da preduzimaju operativne i istražne radnje s ciljem rasvjetljavanja napada.

Predsjednik Upravnog odbora "Alumine" Milorad Motika kaže da su Matića pokušali da ubiju nakon njegovog povratka s posla u ponedjeljak oko 16.30 časova ispred ulaza u zgradu u kojoj stanuje.

- Matić je teško povrijeđen, ima brojne frakture glave i povrede po cijelom tijelu. Prevezen je na Vojnomedicinsku akademiju u Beograd - kaže Motika.

Dodao je da u Upravnom odboru smatraju da je napad posljedica dugogodišnjih prijetnji i dio bjesomučne hajke koja se već dugo vodi protiv čelnih ljudi fabrike koji nisu dozvolili otimanje njene imovine.

- Intenzitet prijetnji naročito je pojačan nakon nedavnih odluka sudova koje su bile u korist "Alumine" i "Birča", a na štetu kriminogenih grupa. Oni prijetnje upućuju i poslovnim partnerima "Alumine" iz EU s ciljem urušavanja ovog privrednog društva - rekao je Motika i dodao da je uprava preduzeća tražila od MUP-a i tužilaštava da procesuiraju lica koja su nanijela višemilionsku štetu "Alumini" i da sankcionišu one koji zastrašuju članove rukovodstva da odstupi od puta razvoja fabrike.

Sindikalni odbor "Alumine" najoštrije je osudio napad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana