Масовна туча чланова двије фракције СДА VIDEO

Срна
Масовна туча чланова двије фракције СДА VIDEO

Сребреница - Члан СДА Садик Ахметовић претучен је данас уочи састанка Повјереништва странке за Сребреницу, а, осим њега, у масовној тучи више лица је повријеђено, јавља дописник Срне, позивајући се на очевице.

Уочи састанак недавно формираног Повјереништва СДА за Сребреницу, који је требало да буде одржан у просторијама Меџлиса Исламске заједнице у овом мјесту, прво је дошло до вербалног сукоба који се претворио у тучу, тврде очевици.

Група чланова СДА прво је из просторија Меџлиса избацила предсједника Повјереништва Адила Османовића, који је након тога напустио Сребреницу, а онда је дошло до вербалног напада на остале чланове овог страначког тијела Шефика Џаферовића, Џевада Махмутовића и Едина Рамића.

Чланови Повјереништва СДА дошли су у Сребреницу како би покушали да измире завађене фракције и нормализују односе у сребреничком Општинском одбору СДА, који су већ неколико мјесеци поремећени, након губљења власти на локалним изборима.

Срна незванично сазнаје да је инцидент изазвала група чланова странке која се противи политици Алије Табаковића, одборника ове странке у локалном парламенту и предсједника Исламске заједнице у Сребреници, те Ахметовића.

Чланство је незадовољно чињеницом да Ахметовић, који не живи у Сребреници, а жели да, како истичу, одлучује о свему у овом мјесту, при томе занемарујући интересе Бошњака и оспоравајући рад сребреничког руководства СДА предвођеног Хамдијом Фејзићем, који је недавно смијењен са те функције.

Након што су чланове Повјереништва СДА избацили из просторија Исламске заједнице, дошло је до опште туче између Ахметовићевих противника и присталица.

Очевици кажу да је у тучи најгоре прошао Ахметовић, који се није јављао на телефон након овог инцидента.

Према незваничним сазнањима, до гужве је дошло јер се група чланова СДА противила да овај састанак буде одржан у просторијама Исламске заједнице, као и због незадовољства што чланство није обавијештено о његовом одржавању.

Актуелни предсједник Скупштине општине Сребреница Хамдија Фејзић, који је недавно смијењен са мјеста предсједника СДА у овој општини, изразио је жаљење што је дошло до инцидента и што нису ријешене политичке несугласице у овој странци.

Фејзић је истакао да данашњи инцидент неће утицати на рад Скупштине општине чија је сједница заказана за сутра.

Након избора и конституисања власти у Сребреници дошло је до раскола у СДА, а пет од седам одборника Савеза СДА и СБиХ су у опозицији и подржава их Ахметовић, док су два одборника, од којих је један Фејзић, у скупштинској већини.

У Центру јавне безбједности Зворник Срни је данас речено да је у Исламском центру у Сребреници нарушен јавни ред и мир и да ће ускро имати више информација о овом случају.

Федерални медији јавили су раније да је током масовне туче физички нападнут и Османовић, који је то негирао, као и да је уопште и дошло до туче.

У изјави за федералне медије и Ахметовић је негирао да је претучен.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана