Марушић: Блокираћемо институције Федерације док не буду испуњени захтјеви

Срна
Марушић: Блокираћемо институције Федерације док не буду испуњени захтјеви

Сарајево - Предсједник Удружења "Заборављени бранитељи ХВО-а" Владо Марушић рекао је да ова организација неће блокирати путеве, већ законодавне и извршне институције Федерације БиХ /ФБиХ/ које су, како наводе, директни кривци за дугогодишње проблеме бивших бораца.

"Постаћемо ноћна мора овим носиоцима власти док не испуне наше захтјеве. Остаћемо пред Парламентом ФБиХ док нас неко не прими и не прихвати наше писане захтјеве, а то је заказивање тематске сједнице овог парламента најкасније за седам дана", рекао је Марушић.


Он је за "Независне новине" навео да захтијевају да на дневном реду те сједнице буду Закон о демобилисаним борцима и Закон о организацијама од посебног значаја.

"Закон о удружењима се може посебно разматрати", рекао је Марушић.

Он је додао да постоје обећања из Парламента ФБиХ да ће представници "Заборављених бранитеља ХВО-а" бити примљени.

"Дајемо им рок до 24. априла за сазивање сједнице, а наредни дан одредићемо шта ћемо урадити. Имаћемо одговор", рекао је Марушић.

Марушић је навео да ово удружење има 1.200 чланова, те да су им се придружили демобилисани борци Посавске, Херцеговачко-неретванске и Средњобосанске жупаније, као и борци Унско-санског и Тузланског кантона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана