Марковић: Страх такозваног СзП-а од замјерања СДА и Изетбеговићу

Срна
Марковић: Страх такозваног СзП-а од замјерања СДА и Изетбеговићу

Сарајево - Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Милица Марковић изјавила је Срни да "тврдња представника такозваног Савеза за промјене /СзП/ да Савјет министара ни на који начин не може утицати на спорну одлуку директора Агенције за статистику БиХ Велимира Јукића представља већ небројено пута виђени кукавичлук и њихов страх од замјерања политици СДА и Бакира Изетбеговића".

"Њихова прича да је Савјет министара БиХ немоћан у вези са овим питањем једноставно није тачна. Довољно је осврнути се само на рјешења члана 21 параграф 2 Закона о министарствима и другим органима управе БиХ, којим је јасно дефинисан однос између руководиоца самосталне управне организације и тијела које га именује, а то је у овом случају Савјет министара", истакла је Марковићева.


Уколико им то није довољно, каже она, могу погледати и рјешења члана 29 Закона о управи БиХ, јер им одредбе наведених чланова оба закона, који су системског карактера, омогућавају довољно основа да отворе расправу у Савјету министара и захтијевају од директора Агенције за статистику БиХ објашњење зашто је учињено то што је учињено.

"То је не само њихова професионална и морална обавеза, већ и некакав минимум одговорности према Републици Српској којег, очигледно, нису спремни да покажу", закључила је Марковићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана