Марковић: Санкције Шпирићу политичка порука

Срна
Марковић: Санкције Шпирићу политичка порука

Бањалука - Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Милица Марковић изјавила је да је увођење санкција посланику ове странке Николи Шпирићу политичка порука, преседан и мијешање у изборни процес, те да није случајно да се то дешава непосредно пред изборе.

Марковићева је истакла да је то порука за све истакнуте личности у СНСД-у да ће вјероватно на такав или сличан начин завршити на политичкој сцени, односно бити дискриминисани без икаквог образложења и разлога.


“Томе су велики допринос дали они који су у власти у Савјету министара, који су непрестано потпиривали причу да је СНСД проблематична политичка партија. Таква прича је створила овакав амбијент и довела до ових санкција”, рекла је Марковићева за РТРС.

Она је додала да је ово незапамћен примјер да један опозициони посланик и уопште грађанин БиХ буде санкционисан од једне стране амбасаде у сопственој земљи, а да при томе нису приложене никакве судске пресуде, истрага, кривична пријава нити било шта на терет онога кога прозивају.

“Ово је порука да америчка Амбасада ради и дјелује по правилу сарајевске чаршије жкадија те тужи, кадија ти судиж, да је америчка Амбасада у овом случају, а и у неким другим примјерима била и тужилац и суд који је пресудио Николи Шпирићу”, сматра Марковићева.

Према њеним ријечима, у увођењу ових санкција су умијешани представници СДС-а и ПДП-а, односно, како је навела, такозваног Савеза за промјене у Сарајеву.

“Они су распаљивањем приче у Сарајеву како сав криминал лежи у Републици Српској и нигдје више у БиХ, свакако у великој мјери допринијели оваквим санкцијама”, рекла је Марковићева.

Она напомиње да овакав поступак америчке Амбасаде говори да они данас, сутра могу да уклоне било кога са политичке сцене Републике Српске и БиХ.

Марковићева је навела да је на дјелу удруживање америчке Амбасаде са Савезом за промјене, јер су, како је навела, “у претходном периоду многи представници тог савеза били у америчкој Амбасади и тражили да се одређени политичари из СНСД-а уклоне са политичке сцене”.

САД су увеле санкције посланику СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Николи Шпирићу због умијешаности у велику корупцију, саопштено је раније из Стејт департмента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана