Марковић: Политичари из ФБиХ ломе крила БиХ

СРНА
Марковић: Политичари из ФБиХ ломе крила БиХ

Бијељина - Посланик СНСД-а у Парламентарној скупштини БиХ Милица Марковић рекла је данас да политичари из Федерације БиХ, опструисањем именовања директора Регулаторне агенције за комуникације /РАК/ БиХ, све више доприносе распаду БиХ и томе да Република Српска дође у ситуацију да се организује као независна држава.

Марковићева је истакла да јасно да су политичари из Федерације БиХ смишљено направили опструкцију именовања директора РАК-а.

"То је урађено да би се добило на времену и да би остали кадрови који су на тим позицијама. Садашњи кадар, који је седам година вршилац дужности директора РАК-а, из бошњачке је популације, што њима и одговара", рекла је Марковићева на конференцији за новинаре у Бијељини.

Она је навела да од 1. августа почиње вријеме годишњих одмора, послије тога слиједи предизборна кампања и требаће најмање годину дана од проглашења званичних резултата избора да се формира Савјет министара БиХ.

Марковићева је рекла да се све ово заправо уклапа са оцјеном Међународне кризне групе да је стање у БиХ потпупно неодрживо и да се дефинитивно мора виђети шта ће се са том земљом.

"Политичари из ФБиХ све више ломе крила БиХ. БиХ заиста клизи ка распаду. И ово неименовање директора РАК-а је у правцу да се БиХ демонтира. За нас у Републици Српској то је један од аргумената да је БиХ потпуно атрофирала и да је неодржива и дисфункционална земља", нагласила је Марковићева.

Она је поновила да Република Српска има веће губитке него добит тиме што функционише у оквиру БиХ и што финансира сву администрацију на нивоу БиХ која која није у стању да обави задатке за које је задужена.

Савјет министара БиХ ни на сједници 30. јула није разматрао потврђивање именовања Срђана Рајчевића за генералног директора Регулаторне агенције за комуникације.

Савјет РАК-а је Савјету министара БиХ доставио одлуку о Рајчевићевом именовању 30. маја. Именовање је требало бити завршено у року од мјесец дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана