Marjanac: Očekujemo izborni rast socijalista

Srna
Marjanac: Očekujemo izborni rast socijalista

Banjaluka - Potpredsjednik Socijalističke partije /SP/ Živko Marjanac izrazio je uvjerenje da SP u Banjaluci može zadržati izborni rezultat od 10.000 glasova, što će ovoj partiji garantovati izbor dva poslanika u parlamentu Republike Srpske iz ove izborne jedinice.

Marjanac, koji večeras prisustvuje Izbornoj konferenciji Gradskog odbora SP Banjaluka, rekao je novinarima da će SP u narednom periodu intenzivnije raditi na terenu u smislu organizovanja partije prema biračkim mjestima.

Predsjednik Gradskog odbora SP-a Banjaluka Radenko Komljenović rekao je novinarima da Gradska organizacija SP, kao i kompletna stranka na posljednjim izbornim ciklusima stalno jača.

"U Banjaluci imamo znatan rast od izbornog do izbornog ciklusa. Na prošlim izborima SP je osvojio oko 10.000 glasova ili 10,41 odsto i to je najbolji izborni rezultat SP u posljednjih 18 godina", istakao je Komljenović.

On kaže da SP ima potencijal, programska opredjeljenja za potrebe naroda, te kadrovski potencijal za jačanje zbog čega u narednom periodu očekuje još bolje izborne rezultate ove partije.

Komljenović je rekao da SP očekuje i na republičkom nivou rast u odnosu na prošle izbore, bar za dva poslanika više.

On je rekao da će na Izbornoj konferenciji Gradskog odbora SP Banjaluka 300 delegata izabrati Gradski odbor od 50 članova, te Nadzorni odbor od pet članova.

Komljenović je podsjetio da je, prema statutu SP-a, predviđeno da se nakon ovog izbora održi konstitutivna sjednica Gradskog odbora koji će birati predsjednika i rukovodstvo Odbora uz saglasnost predsjednika SP-a.

Izbornoj konferenciji Gradskog odbora SP Banjaluka prisustvuju predsjednici Gradskog odbora SNSD-a Igor Radojičić, predsjednik Gradskog odbora DNS-a Nedeljko Čubrilović, rukovodstvo SP-a, te delegati ove partije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana