Марјанац: Очекујемо изборни раст социјалиста

Срна
Марјанац: Очекујемо изборни раст социјалиста

Бањалука - Потпредсједник Социјалистичке партије /СП/ Живко Марјанац изразио је увјерење да СП у Бањалуци може задржати изборни резултат од 10.000 гласова, што ће овој партији гарантовати избор два посланика у парламенту Републике Српске из ове изборне јединице.

Марјанац, који вечерас присуствује Изборној конференцији Градског одбора СП Бањалука, рекао је новинарима да ће СП у наредном периоду интензивније радити на терену у смислу организовања партије према бирачким мјестима.

Предсједник Градског одбора СП-а Бањалука Раденко Комљеновић рекао је новинарима да Градска организација СП, као и комплетна странка на посљедњим изборним циклусима стално јача.

"У Бањалуци имамо знатан раст од изборног до изборног циклуса. На прошлим изборима СП је освојио око 10.000 гласова или 10,41 одсто и то је најбољи изборни резултат СП у посљедњих 18 година", истакао је Комљеновић.

Он каже да СП има потенцијал, програмска опредјељења за потребе народа, те кадровски потенцијал за јачање због чега у наредном периоду очекује још боље изборне резултате ове партије.

Комљеновић је рекао да СП очекује и на републичком нивоу раст у односу на прошле изборе, бар за два посланика више.

Он је рекао да ће на Изборној конференцији Градског одбора СП Бањалука 300 делегата изабрати Градски одбор од 50 чланова, те Надзорни одбор од пет чланова.

Комљеновић је подсјетио да је, према статуту СП-а, предвиђено да се након овог избора одржи конститутивна сједница Градског одбора који ће бирати предсједника и руководство Одбора уз сагласност предсједника СП-а.

Изборној конференцији Градског одбора СП Бањалука присуствују предсједници Градског одбора СНСД-а Игор Радојичић, предсједник Градског одбора ДНС-а Недељко Чубриловић, руководство СП-а, те делегати ове партије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана