Марић пријављен због незаконите продаје шуме

Н. Т.
Марић пријављен због незаконите продаје шуме

Добој - Директор "Шума Републике Српске" Ристо Марић, бивши директор Шумског газдинства "Борја" из Теслића Саво Касаповић те руководилац у газдинству Ален Гачић осумњичени су да су незаконитом продајом шуме оштетили "Борја" за 88.315 КМ.

Полицијска управа Добој, наводећи иницијале, саопштила је да их терети за злоупотребе службеног положаја или овлашћења и несавјестан рад.

- Осумњичени Р. М. је у априлу 2017. године прекорачио овлашћења и донио одлуку о продаји шумских сортимената из ШГ "Борја" Теслић. У циљу реализације те одлуке С. К. је у то вријеме као одговорно лице у поменутом газдинству закључио и потписао уговор о продаји и испоруци дрвних сортимената - наводи се у саопштењу.

Додаје се да А. Г. терете да је пропустио дужност надзора испоруке и отпреме дрвета на основу спорне одлуке.

Незванично сазнајемо да је  тројац својим одлукама предузећу "Томић компани" из Прњавора омогућио да незаконито исијече одређену количину дрвета у шуми којом газдује "Борја" Теслић.

Марић тврди да није прекршио закон и да је одлука донесена на основу концесионог уговора с предузећем "Томић компани" из Прњавора.

- Влада Републике Српске је дала концесију предузећу "Томић компани" из Прњавора за коришћење земљишта за насипање путева. На основу тога донијели смо одлуку којом се предузећу омогућава чишћење терена од шуме - појаснио је Марић.

Касаповић такође истиче да је пријава нечија "ујдурма" и да оно што су урадили нема везе за кривичним дјелом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана