Максимовић: Нудимо знање и људе за стварање бољег живота грађана

Срна
Максимовић: Нудимо знање и људе за стварање бољег живота грађана

Бијељина - Лидер Покрета "Успјешна Српска" Златко Максимовић изјавио је данас да ова странка има знање и људе који желе и знају како успјешно да воде Републику Српску ка развоју и бољем животу грађана.

"Наша отаџбина мора бити успјешна да би опстала, успјешна у изласку из економске кризе, равномјерном развоју, очувању природних ресурса и смањењу конфликата сваке врсте, од међунационалних до личних", рекао је Максимовић на конвенцији странке у Бијељини.


У дворани Центра за културу "Семберија", представљен је Манифест "Успјешне Српске" за који је Максимовић рекао да је дијагноза свих проблема у Српској, са приједлозима за њихово рјешавање.

"Успјешна Српска не иде ни лијево ни десно, ми идемо са својим народом за успјешну Републику Српску и на том ћемо путу подржати све што је добро на било ком нивоу власти и критиковати све што је лоше", најавио је Максимовић.

Он је рекао новинарима да је Покрет "Успјешна Српска" присутан у седам од девет изборних јединица и да на изборима очекује освајање директног мандата у једној или двије изборне јединице и да пређе цензус на нивоу Републике Српске.

Максимовић каже да ће органи странке одлучивати о томе да ли ће за функције предсједника Српске и члана Предсједништва из Републике Српске имати свог кандидата, или ће некога подржати.

"До сада нисмо донијели такве одлуке, за сада идемо самостално", рекао је Максимовић.

На конвенцији странке у Бијељини подршку "Успјешној Српској" пружили су и делегација из Русије, легендарни фудбалер поријеклом из Семберије Саво Милошевић, те најуспјешнији градски спортисти и ученици, уз поруку да је вријеме за одличне ђаке.

Иако не учествује активно у политици, Милошевић је рекао новинарима да подржава оне за које сматра да могу да донесу бољитак српском народу са обје стране Дрине.

"Максимовића знам више од 10 година и то ми даје за право да заиста верујем да све што прича може и да претвори у дело. Знам да је човек од речи и да оно што каже и уради, а изнад свега, има чврсту вољу да неке ствари уради", рекао је он.

Милошевић је изразио увјерење да ће Покрет "Успјешна Српска" нарасти, уз оцјену да је заиста неопходно да се на политичкој сцени деси нешто ново.

"Већ смо много тога видели, а очигледно да доста тога и даље не функционише", закључио је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана